Вести

Кисић: Увек смо уз оне којима су помоћ и подршка неопходни

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић посетила је породицу дечака Милоша Митровића (5) који болује од ретке болести езофилног езофагитиса и уручила им решење о једнократној финансијској помоћи од 110.000 динара и ваучере за набавку лекова и медицинских средстава и за рехабилитацију.

Министарка Кисић је истакла да је поносна на подршку Републике Србије оболелима од ретких болести и њиховим породицама, а нарочито што су јој породице и оболели у бројним разговорима и сусретима истицали да им та подршка веома значи јер доприноси побољшању квалитета њиховог живота.

"Држава је и на овај начин показала колико брине о онима којима су помоћ и подршка неопходни", истакла је министарка Кисић.

Додала је да се нада да ће дечак којем је недавно одобрена терапија преко Републичког фонда за здравствено осигурање пребродити све изазове које болест носи са собом.

Истакла је да су осмеси дечака највећи мотив да институције још више раде и јачају подршку оболелима од ретких болести и њиховим породицама.

 

 

 

Извор: Танјуг