Вести

Лончар: Молио бих да се не шири паника, грађани могу да имају сигурност

Клиничко болнички центри "Др Драгиша Мишовић", Звездара и Земун поново ће примати ковид пацијенте, закључак је данашњег састанка министра здравља Златибора Лончара и директора ковид болница.

Та три клиничко-болничка центра неће комплетно бити претворени у ковид болнице, већ ће по једна болничка зграда у тим здравственим установама бити предвиђена за пријем ковид пацијената, како би се помогао рад ковид болница - Инфективне клинике, ВМЦ Карабурма и КБЦ "Бежанијска коса".

Позитивне труднице, децу, као и пацијенте који су на хемодијализи примаће КБЦ "Др Драгиша Мишовић".

Такође, одлучено је и да се повећа број ковид амбуланти, те ће тако на већим општинама, попут Новог Београда, бити отворене нове.

Министар здравља Златибор Лончар је апеловао на грађане да, уколико осете неке сипмтоме короне, прво оду у ковид амбуланту матичног дома здравља, а не одмах на Инфективну клинику КЦС.

"Сви домови здравља у Србији имају ковид амбуланте, у којим грађани могу да обаве РТГ преглед, брис грла, крвну слику...", рекао је Лончар.

Лончар је рекао и да су болнице у Чачку, Ужицу и Краљеву почеле да збрињавају ковид пацијенте, који ће ту остати на лечењу.

 

Рад кафића биће ограничен тамо где расте број заражених

Лончар је рекао да се разматра могућност ограничења рада кафића у местима где се бележи раст заражених вирусом корона.

"Нећемо кажњавати људе који су били дисциплиновани. У неким регионима, крајевима ми ћемо највероватније бити принуђени да реагујемо да донесемо адекватне мере да би вратили стање у стабилну ситуацију", рекао је Лончар након састанка са директорима ковид болница.

У Новом Пазару, због ширења вируса корона, ограничен је рад угоститељских објеката од 7 до 19 сати.

 

 

Извор: Танјуг