Вести

Лончар: Раст наталитета и брига о најмлађима је стратешки циљ

Представници АИК банке и МК групе договорили су на састанаку са министром здравља Републике Србије Златибором Лончаром да донирају 100.000 евра за породилиште у оквиру КБЦ "Др Драгиша Мишовић".

АИК банка и МК група шире свој традиционални програм "Подршка породици" донацијама породилиштима широм региона.

Новац се користи за унапређење услова за труднице и породиље широм Јадранске регије.

Лончар је изразио захвалност због донације којом ће се обезбедити још бољи услови у нашим породилиштима.

"Раст наталитета и брига о најмлађима је стратешки циљ за Србију јер деца представљају нашу будућност. Зато држава улаже изузетно велика средства у обнову и изградњу нових болница, обнављамо педијатријска одељења, гинеколошко-акушерске клинике, градимо и Тиршову 2, јер желимо да створимо још боље услове за најмлађе пацијенте. Али нам је веома драго да ће МК група и АИК банка и ове године подржати наш здравствени систем, овога пута у правцу подршке нашим породилиштима", рекао је Лончар.

Каже да су договорили донацију за одељење гинекологије у КБЦ Драгиша Мишовић, нарочито имајући у виду да та болница збрињава труднице и децу која су ЦОВИД-19 позитивна.

Овог пута договорили смо и још једну важну ствар, а то је да ћемо на сваки уложен динар МК групе и АИК банке у српско здравство, ми уложити још један", додао је Лончар.

Подсетио је да је МК Гроуп и прошле године помогла здравствени систем Србије, укључујући и одмор који су за здравствене раднике који раде у Ковид-19 систему обезбедили у својим хотелима.

Регионални пројекат Подршка породици биће реализован у наредном периоду у пет земаља региона у којима послују МК група и АИК банка.

Финансијске донације одабраним породилиштима имају за циљ да омогуће боље услове за труднице, породиље и новорођене бебе, али и да дугорочно пруже подршку породичној политици и мерама за подстицај наталитета.

У локалним заједницама у којима је присутна, МК група је само током протеклих пет година реализовала више од 500 друштвено одговорних акција у вредности која премашује пет милиона евра. Прошле године компанија је за своје хуманитарне активности у борби против корона вируса издвојила више од милион евра и тим поводом награђена "Главним Виртус" признањем за допринос филантропији на националном нивоу, такође је проглашена за друштвено одговорну компанију године од стране Српске асоцијације менаџера.

 

 

Извор: Танјуг