Вести

Лончар: Запослићемо све здравствене раднике који су потребни

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће се у проширеним објектима здравствених установа на територији Новог Сада и Војводине запослити сви потребни здравствени радници.

Лончар је након обиласка радова на изградњи нових блокова Kлиничког центра Војводине рекао да нико не треба да се секира јер Србија има довољно кадрова, за разлику од бројних европских земаља који немају кога да запосле.

"Kод нас то није случај, овде ће се запослити сви потребни медицински радници, а размишљамо да ускоро и медицинари уђу у ту категорију људи који добијају могућност куповине јефтинијих станова, као што сада могу да учине запослени у структурама безбедности", навео је Лончар.

Лончар је оценио и да ће повољнији услови за куповину некретнина утицати на то да медицински радници у још већој мери остају у Србији, као и да су у последње време медицинарима повећане плате, набављена боља опрема за установе у којима раде, као и да су они често били на разним усавршавањима.

Лончар је омашком рекао да је од почетка епидемије од последица корона вируса у Новом Саду преминуло 1.100 особа, али је касније прецизирао да је реч о броју умрлих у Војводини.

Лончар истиче да Министарство ништа не крије и да су сви подаци транспарентни, па тако и они о броју умрлих од ковида.

Kоментаришући наводе председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да је током марта месеца 2021. године у Србији број умрлих од ковида већи за 50 одсто него у истом месецу претходне године, Лончар је поручио Ђиласу да се не бави здравством јер је очито да се у то не разуме.

"Он навија за што већи број умрлих, то му је политика, шири панику међу грађанима и хоће да буде паметан са једним делом статистике, а то се не гледа тако. У целој Европи број умрлих је повећан, али да бисте имали прецизне податке морате узети читаву годину у разматрање", рекао је Лончар.

Према Лончаревима наводима врло је штетно када се у тако озбиљне ствари мешају они који су нестручни и злонамерни.

"Ђилас нека настави да гледа како да краде и шта ће да ради са Маурицијусом и како ће враћати секунде уназад да би узео што више новца, а у здравство нека се не меша", навео је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг