Вести

Мали: Апсолутно неприхватљиви напади на децу председника Вучића

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је да је застрашујућа кампања која се води против председника Републике Србије Александра Вучића и његове породице и поручио да су напади на децу председника апсолутно неприхватљи.

"То говори о степену мржње, о реду тих неистомишљеника, који су раније водили земљу. Говорим о Драгану Ђиласу и осталима", рекао је Мали и апеловао на представнике опозиције да не нападају децу. 

"Србија се не враћа у прошлост, Србија се неће вратити у ваше време где ви узимате паре па их односите у Хонгконг, Маурицијус...", рекао је Мали. 

Упитао је шта је то, како је рекао, Вучић некоме погрешно урадио да би заслужио да му неко напада децу и истакао да се Вучић бори за Србију сваки дан, обилази села, градове, помаже људима, гради путеве, канализације, а истовремено расте просечна и минимална зарада. 

Мали је рекао да Вучић има подршку највећег броја грађана Србије и његову и поручио Вучићу да се нада да ће он, како је навео, "имати снагу и енергију да настави даље и сачува своју децу од лудила опозиционе странке".

 

У септембру креће исплата 50 евра за пензионере

Мали је најавио да ће 22. септембра пензионерима бити исплаћено 50 евра помоћи државе.

Мали је ексклузивно открио да ће у новембру сви грађани добити по 30 евра, у децембру још по 20, док ће почетком нередне године свим пензионерима бити исплаћено још 20 хиљада динара. 

Говорио је и о зарадама у земљи и о недавно одржаном састанку Социјално-економског савета.

"Јуче смо имали састанак Социо-економског савета и бројке показују да идемо напред. Изашли смо са предлогом да минимална зарада од јануара буде 35.012 динара. Минимална зарада расте три пута брже него што расте БДП", рекао је Мали и истакао да убрзано расте минимална цена рада и покривеност потрошачке корпе.

Мали је изразио уверење да би до краја 2023. године минимална потрошачка корпа и минимална зарада требало да буду изједначене.

"Ми ћемо са овим повећањем минималне зараде, повећањем плата и пензија 2022. године имати просечну плату од 670 евра минимум", рекао је Мали и додао да је са оваквом економском политиком у оквиру плана Србија 2025. реална могућност да просечна зарада буде и 900 евра.

"Тренутно се у Србији гради седам ауто-путева, болнице, пруге, никада се више није градило, никада веће нису биле плате и пензије", рекао је Мали и најавио да ће стопа раста БДП ове године бити минимум 6,5 одсто.

"Осим што идемо са повећањем минималне зараде, идемо и са растерећењем оптерећења на зараде. Повећаћемо неопорезиви део зарада на 19.300 динара, уместо досадашњих 18.300 динара", најавио је Мали и објаснио да је минимална зарада главни покретач и утиче на висину просечне зараде у Србији.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва