Вести

Мали: Ђилас и Никезић се данас највише поносе пројектом који је пратио највећи број афера

Министар финансија Владе Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали оценио је  ироничним то што је реконструкција Булевара Kраља Александра, нешто чиме се функционер Странке слободе и правде Душан Никезић и Драган Ђилас највише поносе.

"У једној ствари јесте у праву Никезић, а то је да је да је Булевар Kраља Александра одличан пример како се градило за време Драгана Ђиласа! Пројекат који је пратио највећи број афера, у коме је Државна ревизорска институција нашла бројне пропусте, и који је коштао чак пет милиона евра више него што је првобитно планирано", навео је Мали.

Мали је подсетио да је реч о скупом кредиту који је после успешно репрограмиран и камата смањена "за дупло".

"Пројекат у ком су прекршени Закон о јавним набавкама и Закон о буџетском систему је нешто чиме се Драган Ђилас данас поноси! Питам га, да ли је поносан и што је његов најближи сарадник због реконструкције тог булевара завршио у затвору? А да не заборавимо и 303 исечена платана због чега су се сви Београђани дигли на ноге… Тако да - то јесте одличан пример како се градило за време Драгана Ђиласа!".

Мали је рекао и да је невероватно да Ђилас и Никезић данас пореде реконструкцију једне улице у дужини од 2,5 км, са мрежом ауто-путева која се тренутно гради у Србији.

Никезић је раније саопштио да је Булевар Kраља Александра "одличан пример како се градило за време Драгана Ђиласа" и навео да је та београдска улица реконструисана "за шест месеци" и коштала "17 милиона евра или 186 евра/м2, док реконструкција Душанове, Џорџа Вашингтона и 27. марта траје већ 24 месеца и до сад кошта 27,6 милиона евра или 460 евра/м2".

Мали, међутим, одговара да је реконструкција Булевара Kраља Александра "највећи лоповски пројекат за време власти Драгана Ђиласа".

"Они се поносе што су реконструисали 2,5 км једне улице, а ми ћемо до краја ове године имати чак осам ауто-путева у изградњи. Градимо и модернизујемо железницу, клиничке центре, болнице, домове здравља, фабрике за пречишћавање отпадних вода… А њима је успех један булевар, који прати толико афера да Београђани и данас плаћају због њиховог лоповлука", закључио је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг