Вести

Мали: Ђилас има рачун и у Хонгконгу са више од 3 милиона евра

Министар финансија Синиша Мали рекао је да му није била јасна сврха данашње конференције, где треба да се одговара новинарима, а где је Ђилас одбио да одговара на њихова питања и да прети кривичним пријавама.

"На крају, одбио је и да иде на полиграф. Било је врло просто питање, да ли има рачун на Маурицијусу, да ли има толико и толико пара на том рачуну, али он је одбио да одговори на то питање", рекао је Мали и подсетио да је председник Вучић увек на постављена питања говорио да може и хоће да одговори и да иде на полиграф.

Мали је рекао да грађани Србије довољно могу да разумеју зашто је Ђилас одбио и зашто није одговорио на питање.

"Рачун заправо постоји и онај који га контролише јесте управо Драган Ђилас. Он тврди да Дојче банка не постоји, али то је најјаднији могући покушај да се неко извуче из неистине и проблема у којем се нашао", рекао је Мали.

Мали је представио оригиналне папире који показују да је управо Ђилас власник рачуна на коме се налази преко 5,7 милиона евра.

"У документима пише све. Ова компанија постоји и она је активна и има дозволу за рад и која се бави управљањем новца богатих клијената. Она је заправо у власништву Дојче банке. Огромна лаж Драгана Ђиласа произилази из свега овога", рекао је Мали.

Мали је рекао да му је као грађанину веома индикативно то што Ђилас мисли да неко може да се шали са оваквим стварима и да измишља ове документе.

"Да ли неко може да помисли да су новинари ово измислили. Озбиљна је хистерија код Ђиласа и он не зна како да изађе из овога. Излази тако што неће да одговори на питања новинара, као и одбијање да одговара на полиграфу. Компанија постоји, новац је тамо и драго ми је што је Управа за прање новца покренула процес за прикупљање додатних података", рекао је Мали и додао да ћемо ускоро имати још доказа.

Истакао је да је Драган Ђилас данас на конференцији за штампу поново слагао народ.

Мали је додао да, поред овог рачуна, да се дошло до нових доказа као и да је потврђено да Ђилас има рачун и у Хонгконгу.

"Статус рачуна је да је отворен, постоји број рачуна и лепо се види које власник рачуна. Онај ко је корисник пара је иста компанија за коју је Драган Ђилас данас на конференцији за штампу признао да је његова и да има рачун у Швајцарској", рекао је Мали.

Мали је рекао да тамо има око 3,3 милиона евра, и додаје да су већ сада на трагу Ђиласових око 10 милиона евра.

Додаје да Ђилас има на десетине рачуна у неколико земаља света.

Мали је рекао да Ђилас може да ради шта год хоће, да ставља паре, повлачи као и да га гаси.

Мали је рекао да ово су више него јасне ствари и додаје да грађани Србије препознају када неко лаже као и да се види огромна хистерија код Ђиласа.

Истиче да је ово сам врх леденог брега, додаје да је то новац грађана Србије који је узео док је био на власти.

"То је оно на чему ће се радити у наредним данима и недељама. Сада треба систематски све склопити и утврдити одакле паре и како су ту дошле", рекао је Мали.

 

  

Извор: Танјуг/ТВ Пинк