Вести

Мали: Ђилас не подноси истину, Ер Србија је наш понос

Министар финансија и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали оценио је да је Србија и данас имала прилику да види да Драган Ђилас не може да поднесе истину и да га она највише боли.

Мали је навео да му је драго што је Драган Ђилас најзад схватио у каквом се стању данас налази авио-индустрија у целом свету.

"Напокон је Драган Ђилас схватио да Србија треба да има своју националну авио-компанију и да држава мора да јој помогне, поготово у тренутку када то раде све најмоћније земље на свету. Драго ми је и што понавља пример Немачке, која је великодушно помогла Луфтханзу", изјавио је Мали.

Ђиласове рачунице Мали је назвао бесмисленим и додао да је он по њима већ добро познат.

"Имам да кажем само једно - сабирање милиона му је ишло од руке једино када је реч о његовом сопственом џепу и о милионима које су зарађивале његове фирме", оценио је Мали.

Мали је навео и да је тужно да један грађанин Србије, па макар то био и Драган Ђилас, навија да српска национална авио-компанија пропадне.

"Жалосно је кад чујете да неко жели својој земљи све најгоре. Имамо националну авио-компанију која је лидер у региону, која је прошле године отворила 23 нове линије, превезла рекордан број путника, која је на почетку пандемије довезла 10.000 наших грађана који су се налазили у свим деловима света. То је добро за Србију, али очигледно не одговара тајкуну Ђиласу, који не жели добро својој рођеној земљи", навео је Мали.

Додао је и да је Ер Србија понос грађана Србије и да је добро да држава може да јој помогне.

"Довољно смо јаки и стабилни да помогнемо пословање целе привреде, па тако и Ер Србије, која је један од симбола наше земље", истакао је Мали.

Мали је реаговао пошто је Драган Ђилас наставио "да кука и да се жали по друштвеним мрежама".

"Жали се јер га називамо лоповом. Да је мало поштенији, можда бисмо имали и неки пригоднији назив. Овако - остаје лопов који је најпознатији по томе што је украо милионе евра од грађана Србије", рекао је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг