Вести

Мали Никезићу: Грађани и даље трпе последице ваше политике

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да се катастрофалне последице економске политике Драгана Ђиласа и Душана Никезића осећају и данас, те да је најскупља обвезница икада у Србији издата 2011. године, када су Никезић и Ђилас били део владајуће структуре.

Министар је упитао Никезића колико је он задужио и уништио Србију указујући да је најскупља обвезница икада коју је Србија издала била у Никезићево време и време "његовог послодавца" Драгана Ђиласа. Те 2011. године, како је рекао, они су издали обвезницу са каматном стопом 7,25 одсто.

Наводећи да и кад се све то занемари не може се занемарити чињеница да свим тим новцем није направљен ниједан километар ауто-пута.

"Ако занемаримо обвезницу, питање је да ли сте нешто за те новце изградили, јел има неки ауто-пут којим можете да се поносите, а који је изграђен тим парама и под тим не мислим на ауто-пут на Маурицијусу, већ овде у Србији. Има ли нешто да сте урадили за грађане Србије и да је остало иза вас, осим што сте напунили своје и џепове Драгана Ђиласа", рекао је Мали.

Истичући да је одговор на његова питања негативан, Мали поручује Никезићу да није он тај који треба да говори о задуживању.

"Од тих пара којима сте ви задужили Србији ми у септембру треба да вратимо још 700 милиона долара. Грађани Србије и даље трпе последице ваше неодговорне и безобразне економске политике. Ми се тако понашати нећемо, овде говоримо о првом, другом, трећем пакету помоћи, о одговорној економској политици, о борби против вируса корона, не говоримо и нећу да говорим о вама, вашим џеповима и џеповима Драгана Ђиласа", рекао је Мали.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2