Вести

Мали: Павелићеви поданици настављају са старом опсесијом

Министар финансија Синиша Мали реаговао је на писање хрватског портала "Индеx.хр", оценивши да "Павелићеви поданици настављају са својом старом опсесијом - Србијом, очигледно љубоморни на наш раст и развој".

Мали је приметио да се у тамошње медије позивају они који покушавају да се тенденциозно и неистинама домогну фотеље, као и њихове упосленике који, како наводи у писаној изјави, пласирају лажи, да би загосподарили јавним финансијама.

"Са друге стране, портали попут "Индеx.хр-а" изнова покушавају да буду домишљати, како би што више испрозивали нашег председника Александра Вучића, овог пута користећи случај ''Пандора'' у којој сам оптужен да имам наводна 24 стана у Бугарској, а која је заправо рециклирана, стара прича која је још пре пар година пала у воду", рекао је Мали.

Мали је навео да се већ данима од суседа чују претње да Србија неће бити у Европској унији и да су они први када је реч о економији, и "многе друге чежње".

"То је посебно видљиво на примеру јавног дуга, који је у Хрватској порастао на незавидних 87,4 одсто, док је код нас, упркос огромним издвајањима државе од чак осам милијарди евра за три пакета помоћи привреди и грађанима, стабилан и тренутно на нивоу од 56,3 одсто", истакао је Мали.

Наводећи да је прошле године када је економија на светском нивоу потонула услед пандемије корона вируса, Мали је указао да је Србија остварила један од најбољих резултата у Европи.

"Пад БДП-а у Србији је био свега 0,9 одсто, док је Хрватска економија пала за чак 9 процената", рекао је Мали.

Према његовим речима, очекује се да Србија ове године оствари један од најбољих резултата у Европи.

"За оне који су 10 пута гори од нас, било би боље да уместо сејања мржње и неистина, покушају да остваре цивилизован контакт, јер можда од нас нешто и науче или чују савет како да очувају своју економију", поручио је Мали.

Мали је рекао да суседи очигледно не могу да се отргну из загрљаја "усташког наслеђа и мржње коју промовишу готово сваког дана уместо да размишљају о напретку, помирењу и добрим комшијским односима".

"Али, одавно је познато да људи мрзе оне који побеђују, јер у њима буде осећај мање вредности", нагласио је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг