Вести

Мали: Српска економија и даље расте упркос кризи

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали састао се у Вашингтону са потпредседницом Светске банке за Европу и Централну Азију Антонелом Басани и поручио да српска економија и даље расте упркос кризи, као и да је јавни дуг земље под контролом.

Мали је представио високој званичници Светске банке наше добре макроекономске резултате.

"И даље растемо, упркос кризи, а јавни дуг нам је под контролом. Незапосленост је на историјски ниском нивоу, а стране директне инвестиције на рекордно високом нивоу", истакао је Мали.

Када је реч о портфолију који имамо са Светском банком, рекао је да је актуелан Оквир за сарадњу за период до 2026. године. 

"Оквиром за сарадњу се предвиђа оснаживање макро-фискалног оквира за зеленији раст, зелене инвестиције и прелазак на економију са ниским садржајем угљеника, као и побољшање пословног окружења и регионалне интеграције", истакао је Мали.

Каже да је од представника Светске банке чуо да им је значајно партнерство са нашом земљом, с обзиром на то да имамо много активних пројеката који су важни за квалитетнији живот грађана.

"Разговарали смо о овим пројектима, али и о даљој сарадњи, са нагласком на пројектима из области енергетике. То нам је тренутно један од апсолутних приоритета и на томе ћемо заједно радити", рекао је Мали.

Министар Мали ће, у оквиру учешћа на пролећном заседању ММФ и Светске банке, присуствовати данас и инвеститорском састанку са највећим америчким и међунароним инвеститорима, којима ће представити Србију као  дестинацију за улагање.

 

 

 

Извор: Танјуг