Вести

Мали: Вучић од мандатара тражио континуитет и нову енергију

Члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали рекао је да је Председништво једногласно прихватило предлог Александра Вучића за мандатара нове владе, која ће, како је рекао, бити влада континуитета и нове енергије.

Мали је рекао да је Вучић новом мандатару сугерисао да су ротације међу садашњим члановима владе могуће, али да жели нову енергију и нова лица.

''Нагласак је на ономе шта смо урадили по питању економског раста, борбе против пандемије корона вируса, изградње болница... Наш приоритет за будућност су још бољи резултати у оквиру економије, више путева, више пруга, већа војна и здравствена моћ'', рекао је Мали истичући да су то три циља - економска, здравствена и војна моћ.

Мали је рекао да ће у наредних седам дана бити одржана нова седница Председништва, када ће мандатар изнети визију нове владе и саопштити конкретна имена.

"О кадровским решењима није било речи, биће наредних дана. До понедељка ће бити нова седница Председништва Српске напредне странке са конкретним предлозима за министре нове владе", рекао је Мали и додао да ће тада бити речи и одоносима са коалиционим партнерима.

Kако је рекао, тема седнице су били резултати претходне владе и о томе шта је до сада урађено, наводећи да нова влада треба да буде још енергичнија и боља.

"Приоритет је даљи раст економије и напредак привреде, повећање животног стандарда, плата и пензија. Не одустајемо од циља Србија 2025, просечне плате од 900 евра и пензије од 430 евра. Други приоритет је раст војне моћи одбрамбене способности Србије. Треће јачање здравствене моћи, борба са короном и здравственим изазовима", рекао је Мали.

Једна од тема је, рекао је, била и скупштина Српске напредне странке и подмлађивање свих страначких органа.

Мали је поновио да ће се вечерас у 20 сати, у складу са уставним овлашћењима, Александар Вучић обратити јавности и саопштити име мандатара и очекивања од нове владе.

Упитан да ли себе види у новој влади, Мали је рекао да увек говори да је њему жеља да буде део тима Александра Вучића, да следи његову визију и да буде СНС.

 

 

Извор: Танјуг