Вести

Мали: Због Никезића и Ђиласа спашавали смо земљу од банкрота

Министар финансија у Влади Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали реаговао је на најновије саопштење Душана Никезића.

"Господине Никезићу, нисте ви једини који умете да саберете податке Министарства финансија тако да је превише очигледно да лажете и да се играте са статистиком. Позивам и све грађане Србије да то учине и да се увере да није тачно да сте за годину дана минималну зараду повећали за 21%, већ за две године, и то 7,4% 2011. године, и 12,7% за период април - децембар 2012. године, што је већ био крај вашег посла у Министарству финансија", рекао је Мали.

"То је било потпуно неодговорно јер сте повећали минималну зараду чак више него што су и синдикати тражили, док је земља била у рецесији и "слободном паду", а све због избора који су се баш тад одржавали. Након што сте нам оставили земљу пред банкротом, морали смо да је поново "дигнемо на ноге", да будемо озбиљни и одговорни, па управо зато прве две године није било простора за повећање минималне зараде. Дакле, управо ви и газда Ђилас сте грађанима завукли руке у џепове како бисте пунили сопствене новчанике, а ми смо због вашег лоповлука морали да спашавамо земљу од банкрота. Зашто не кажете да смо у последњих пет година повећали минималну зараду за чак 52%? И то су такође јавно доступни подаци. Након што смо стабилизовали финансије, а не као ви, неозбиљно и неодговорно. То се зове озбиљна економска политика, и то грађани виде и знају да цене", рекао је Мали.

 

 

 

Извор: Новости