Вести

Марковић: Конструишу афере да се не би причало о њиховим лоповлуцима

Народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке Александар Марковић одбацио је наводе Маринике Тепић о умешаности државног врха у трговину оружјем, рекавши да функционерка Странке слободе и правде нема ниједан доказ за тврдње које износи и да јој је жеља да нанесе политичку штету Александру Вучићу и Српској напредној странци.

Марковић је рекао да су "по ко зна који пут слушали теорије завере" које се своде на пуко препричавање текстова Милована Бркића у Таблоиду.

"Нема аргумената, нема чињеница, ни здраве логике, а камоли доказа. Има пуке жеље да се по сваку цену нанесе политичка штета СНС и Александру Вучићу. То сте видели и пре неколико дана на примеру функционера Народне странке Мирослава Алексића, који је признао у разговору са новинарком да нема доказе за своје тврдње", рекао је Марковић.

Марковић је рекао да је тако и са осталим аферама из "Ђиласовог друштва".

"Једини проблем је што немају доказе, а ако их и имају нека иду у тужилаштво и нека се обрате надлежним органима и поднесу пријаве", поручио је Марковић.

Марковић је питао тужилаштво докле се стигло са случајем у којем су хапшени директор Дајрект медије и неколико запослених у маркетингу РТС-а, као и каква је улога Драгана Ђиласа у томе.

Марковић је желео да зна на који начин је Ђилас приходовао 619 милиона евра у време када је био на власти, како је стекао богатство од 105 милиона евра, од тога само у некретнинама 25 милиона евра.

"Апелујем да се истражи период док је био градоначелник Београда, јер је то време било обележено аферама попут реконструкције Булевара краља Александра, уградње подземних контејнера, набавке трамваја. Цео његов мандат је био велика афера. То су одговори на питања која треба да добијемо", рекао је Марковић.

Сматра да се, због таквих питања на која јавност још није добила одговор, свакодневно појављују афере које служе да се прикрију "њихови лоповлуци".

На питање о Слободану Тешићу, за кога Тепићева тврди да је члан Главног одбора СНС и да је донирао два трактора у име Александра Вучића, па након тога добио посао са извозом оружја, Марковић је рекао да главни одбор СНС има 700 чланова и да не зна о коме се ради.

 

 

Извор: Танјуг