Вести

Мартиновић: Грађани препознали рад владе и Вучића

Српска напредна странка је изузетно задовољна резултатима локалних избора у пет самоуправа, који показују да грађани и кроз резултате на локалу препознају велики рад владе Александра Вучића и бригу за те општине, изјавио је данас фунцкионер СНС Александар Мартиновић.

Мартиновић је на конференцији за новинаре у седишту странке рекао да су нарочито задовољни резултатима у три војвођанске општине, Врбасу, Оџацима и Ковину.

Како је рекао, СНС је у Врбасу освојила 43,6 одсто, односно 17 мандата, у Оџацима нешто више од 55 одсто и 16 мандата, а у Ковину нешто више од 43 одсто.

Када је реч о изборима у Косјерићу, СНС је освојила више од 32 одсто гласова и 10 мандата, док су у Зајечару напредњаци освојили један одсто мање гласова од групе грађана Бошка Ничића, која је победила, али ће имати исти број мандата.

Мартиновић је честитао Ничићу и његовој групи грађана што је успела да освоји више гласова од напредњака и додао да се СНС и по томе разликује од својих политичких противника, јер су у стању да честитају, за разлику од других који организују протесте кад изгубе.

Он је нагласио да су грађани препознали велики рад и марљивост владе на чијем је челу Вучић, а која је уложила значајна средства у те општине.

Истакао је да истовремено ни у једној локалној самоуправи Александар Вучић није био током локалне изборне кампање, управо зато што није желео да се меша у изборну вољу грађана.

Говорећи о Зајечару, Мартиновић је навео да напредњаци тамо праве нови тим младих људи који ће убудуће водити општински одбор, те да очекује знатно бољи резултат на наредним локалним изборима.

Упитан о евентуалним коалицијама са другим странкама, нарочито у Зајечару и Косјерићу, Мартиновић је рекао да ће се тим питањем бавити општински одбори и да ће у то бити укључен и Извршни одбор СНС, те додао да је убеђен да ће они донети најбољу одлуку и да ће и у местима где буде било коалиције СНС наставити да спроводи политику владе, привлачења инвестиција, отварања нових радних места, вртића...

На питање да коментарише изјаве из ДС да промене крећу са локала, Мартиновић је констатовао да је та странка у свим локалним самоуправама у којима су одржани избори "доживела дебакл" и знатно слабији резултат него пре четири године.

Упитан да коментарише наводне инциденте у Врбасу, Мартиновић је рекао да су меродавни приговори општинској изборној комисији и да он није видео да се у Врбасу дешавало било шта противзаконито.       

И сам лидер СПС Ивица Дачић честитао је победу напредњацима, додао је Мартиновић и истакао да је то најбољи доказ да инцидената није било и да је све протекло у најбољем реду.

Упитан шта се дешавало у Зајечару испред просторија СНС и да ли новинарима појединих медијских кућа није било омогућено да извештавају из просторија напредњака, Мартиновић је рекао да нема такву информацију.

 

 

извор: Танјуг