Вести

Мартиновић: Нисам променио одлуку о престанку штрајка глађу

Председник посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић наставља штрајк глађу, упркос позиву председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића да га прекине.

Мартиновић је рекао да је провео ноћ испред Скупштине Србије са својим колегама.

Мартиновић је рекао да није променио одлуку о престанку штрајка глађу, јер сматра да треба да сачека реакцију Тужилаштва на инцидент који се догодио у петак испред парламента, када су присталице Двери и лидер тог покрета Бошко Обрадовић напали посланика Маријана Ристичевића.

Мартиновић је изразио наду да ће тужилаштво у току данашњег дана реаговати и да неће "окренути главу" на другу страну, већ да ће заштити, у овом случају посланика Маријана Ристичевића, а у будућности сваког грађанина Србије.

Мартиновић је рекао и да му је тешко да каже да ли је штрајк глађу нека врста притиска на Тужилаштво или не, али је додао да посланици морају да пронађу начин како да Тужилаштво коначно почне да обавља свој посао који је дефинисан Уставом и законима.

Како је рекао, суштина његовог штрајка јесте да сви грађани у Србији буду једнаки, да се покаже да је Србија правна држава и да неко ко мисли другачије не сме да буде претучен.

"Нико у Србији не сме да буде претучен и не сме да буде жртва политичког насиља, само зато што је политички неистомишљеник са Драганом Ђиласом и Бошком Обрадовићем", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да одлука о ступању у штрајк глађу није била једноставна, али и да неће бити једноставна ни одлука о прекиду, ако не буде постојала реакција тужилаштва.

 

 

Извор: Танјуг