Вести

Мартиновић: Опозиција има боље услове него што смо икада имали

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић изјавио је да је та странка у међустраначком дијалогу, који се водио у Скупштини Србије, прихватила све захтеве опозиције.

"Ја мислим да са овим споразумом они могу да буду много више задовољни него ми који представљамо Српску напредну странку. Кад сам био у опозицији о оваквим изборним условима могао сам само да сањам. Изборни услови су такви да никада нису били лакши и либералнији", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је додао да услови никада нису били такви да омогућавају странкама да пређу цензус од три одсто и да постану парламентарне.

"Ми смо овај споразум, односно овај дијалог водили и на крају смо потписали Споразум у једној доброј вери да, како год да се заврше наредни избори, нико неће моћи да доведе у питање њихов легитимитет", навео је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да ће се избори завршити онако како грађани буду хтели, а ништа страшно, каже, и ако се догоди да Српска напредна странка оде у опозицију.

Мислим да за то постоје и велике могућности управо имајући у виду снагу опозиције, снагу њихових лидера, неке од њих сте чули данас, али и оног дела опозиције које предводи Ђилас. Победити такве људе на изборима за нас из Српске напредне странке неће бити нимало лако, прокоментарисао је Мартиновић.

Како је навео, Српска напредна странка ће дати све од себе да Србија остане слободна, суверена, економски јака држава која ће разговарати са својим суседима и са свим земљама света и која ће, додаје, моћи да брани своје интересе и да брине о српском народу.

 

 

Извор: Танјуг