Вести

Михајловић: Бесмислени напади на супругу председника

"Потпуно је нормално и очекивано свуда у свету да супруга председника промовише своју државу и користи сваку прилику, посебно када је на међународној сцени, да говори о својој земљи, истучући све оно што краси ту државу и народ који у њој живи. Зашто је проблем када то чини супруга председника Александра Вучића? Можете да се не слажете са нечијом политиком и ставовима, али да критикујете и нападате жену која говори лепо о својој земљи, бесмислено је", изјавила је потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Михајловић је истакла да су се појединци брже-боље усковитлали у својој мржњи и критикама након приказивања промотивног спота у којем Тамара Вучић говори о Србији.

"Питам се шта им тачно смета? Да ли то што Тамара Вучић Србију сматра прелепом земљом гостољубивих људи и природних лепота, што користи прилику да представи Србију свету као земљу богате историје, културе и традиције, што говори о важности да будемо јединствени и солидарни у тешким данима какве је донела пандемија коронавируса? Или им смета што о томе говори Вучићева супруга? Питам се и како они о својој држави говоре када их странци упитају одакле долазе? Уместо мржње која вас заслепљује, уживајмо у лепотама наше Србије, у гостопримству и љубазности нашег народа, у сваком дану, јер живот је заиста леп", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг