Вести

Михајловић: Број запослених у грађевинарству већи за 10 одсто

"Поред раста броја градилишта, којих на данашњи дан има 61.443, још важније је што у другом кварталу ове године бележимо и раст броја запослених у грађевинарству, који је већи за 10 одсто у односу на исти период прошле године, било да је реч о изградњи станова, путарском или железничком сектору", изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Михајловић је, након седнице Савета за БДП, рекла да у односу на прошлу годину имамо 16.000 градилишта више, као и да се бележи раст вредности грађевинских радова.

"За све оне који критикују број градилишта у Србији, чињенице поткрепљујемо растом броја запослених и растом вредности изведених грађевинских радова. На добром смо путу и уверена сам да ће грађевинарство до краја године остати важан чинилац раста БДП-а, што је од изузетног значаја за одржање квалитета животног стандарда наших грађана и грађанки. Континуирано пратимо све факторе који могу да утичу на раст бруто друштвеног производа, јер од тога зависи одрживост наше економије", рекла је Михајловић.

 

Поштујте вољу грађана!

Михајловић је осудила је инциденте испред Народне скупштине у дану кад се конституише нови сазив Народне скупштине и позвала све на поштовање воље грађана исказане на парламентарним изборима.

"Као што је изборни дан важан дан за Србију и њене грађане, тако је и конституисање новог сазива Народне скупштине важан и свечан дан. Они који изазивају инциденте у дану кад нови посланици, које су грађани изабрали својим гласовима, полажу заклетву, само још једном показују да нити поштују вољу грађана, нити желе добро Србији. Србија је демократска земља у којој се власт бира на изборима, а свако насиље треба да буде кажњено", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг