Вести

Михајловић: Будућност региона важнија од злонамерних коментара

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је, реагујући на критике на рачун председника Републике Србије Александра Вучића, да је економски споразум из Вашингтона пре свега важан за стабилност и бољу будућност региона.

"Нови инфраструктурни пројекти, нове инвестиције, отварање региона за већу економску сарадњу, развој иницијативе "мини Шенген", као и бољи односи са САД - то је оно што доноси економски споразум из Вашингтона. То су ствари које су добре и за Србију, и за српски народ на Косову и Метохији, али и за стабилност и бољу будућност региона у целини, и које су много важније и трајније од свега оног што поједини политичари и медији, у Србији, и у иностранству, покушавају да наметну као главну тему", рекла је Михајловић.

"Наравно да има и оних који нису срећни због тога што је председник Србије потписао споразум у Белој кући, и то видимо по злонамерним коментарима и тражењу детаља који би скренули пажњу са суштине. Али, суштина није како је ко седео и где је ко гледао, већ да је овај споразум корак који води регион ка већој стабилности и бржем развоју, а то значи квалитетнији и бољи живот и сигурнију будућност за све људе у нашем региону", наводи Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг