Вести

Михајловић: Дајте програм, а не говор мржње

Потпредседница Владе и чланица Председништва Српске напредне странке, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да нове увреде упућене председнику Александру Вучићу представљају наставак кампање дела опозиције, у којој су место аргумената и политичких идеја заузели говор мржње и претње.

Михајловић је то рекла поводом увреда које је у својим коментарима на друштвеним мрежама председнику Србије упутио Данило Икодиновић, члан Народне странке.

"Свако има право на своје ставове, да подржава или не одређене политичке странке или програме, али свакодневне увреде и претње не представљају разлике у политичком ставу, већ су отворени говор мржње. Вербално насиље, какво смо претходних дана слушали и од симпатизера опозиције, неретко дели само један корак од тога да прерасте у физички обрачун. Сви они који би да аргументе замене увредама и претњама требало би да буду свесни како тиме утичу на читаво друштво. Ако сте већ одлучили да се бавите политиком, онда изађите са својим програмом, уместо што свакодневним увредама исказујете бес и немоћ због тога што немате упориште међу бирачима“, поручила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг