Вести

Михајловић: Део опозиције своје интересе ставља изнад грађана и државе

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да негативне реакције опозиције на сваки потез државе у условима здравствене и економске кризе у читавом свету показује да нису у стању да интерес грађана и државе ставе изнад својих политичких и личних интереса.

"Да ли је могуће да за вас није важно што је Србија вакцинисала стотине хиљада грађана, кад то друге, па и неке много развијеније, још не могу? Зар не постоји барем један ауто-пут или железничка пруга за коју ћете рећи да је добро што ће бити изграђена, због грађана Србије? Зар не препознајете да је за грађане Србије добро што држава у време нове светске економске кризе није пред банкротом, већ може да помогне својим грађанима и привреди? Ако су чланови једне од најопаснијих криминалних група иза решетака, зар то не чини Србију безбеднијом и бољим местом за живот?", рекла је Михајловић.

Михајловић је поручила да је "све што грађани Србије виде као добро и позитивно и по чему се о Србији у свету чује добар глас, за део опозиције искључиво негативно".

"Зар заиста мислите да је ваш политички рејтинг важнији од здравља грађана, од напретка економије, од тога да Србија буде безбедна? Kолику цену би требало да платимо у људским животима, у економском заостајању, у броју кривичних дела, само да бисте ви остварили неку политичку корист. Да ли је једини програм с којим можете да изађете "за све су криви Вучић и Српска напредна странка", или постоји нека ваша идеја, предлог, шта бисте ви урадили боље? Kао неко ко је функционер и у Влади и у својој странци, рекла бих вам - само напред, али као грађанин, сматрам да тиме чините лоше својој земљи, и политичари, без обзира на то којој опцији припадају и да ли су на власти или у опозицији, требало би да покажу одговорност према грађанима и држави у којој живе", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг