Вести

Михајловић: Ђилас је успешан само кад треба да створи богатство за себе

Чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да сталним критикама на рачун инфраструктурних пројеката председник Странке слободе и правде Драган Ђилас само показује да у његовим предлозима нема ни трага реалности.

"Називајући неке од најважнијих инфраструктурних пројеката у Србији, попут изградње Моравског коридора, постројења за пречишћавање отпадних вода у Београду, реконструкције пруга у Војводини, примерима бесмисленог или непотребног трошења новца грађана Србије, Ђилас само показује да је успешан само кад треба да створи богатство за себе, али не и кад треба радити за добробит свих грађана", додаје Михајловић.

"Без добре инфраструктуре и повезивања нема нових инвестиција, нема развоја, нема бржег привредног раста из којег би се створила нова вредност, која ће омогућити веће плате и пензије, али на стабилним основама, а не онако како се радило у Ђиласово време, кад је држава била пред банкротом. Одустајањем од градње путева и пруга неће се ником повећати зарада, како тврди Ђилас, већ напротив, оно само смањује плате и запосленост. Сваки дан стајања у развоју инфраструктуре доноси много већи губитак у економском развоју и подизању животног стандарда, а ми не желимо да Србија иде уназад, већ напред", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг