Вести

Михајловић: Додатних 2,7 милијарди за путну инфраструктуру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је данас са својим сарадницима и директорима ресорних јавних предузећа Зајечар где се састала са начелником Зајечарског округа, градоначелником Зајечара и председницима општина Бољевац, Сокобања и Књажевац.

Михајловић је са челницима локалних самоуправа из овог краја разговарала о текућим и будућим пројектима из области инфраструктуре.

“Обичај министарства које водим је да будемо на терену и разговарамо са људима о пројектима важним за грађане. Данас смо направили договоре о реализацији пројеката у путној, железничкој и комуналној инфраструктури. Само ће у друмски саобраћај бити уложено додатних 2,7 милијарди динара, док у железнички саобраћај у овом крају улажемо 11 милијарди и то за деоницу од Ниша до Зајечара и реконструисану пругу Пожаревац-Мајданпек”, рекла је она.

Михајловић је похвалила локалне самоуправе у Зајечарском округу рекавши да је пројектно-техничка документација за бројне пројекте спремна.

“Наш буџет је стабилан, знамо приоритете и имамо спремну документацију за многе пројекте. У току је припрема пројектно-техничке документације за пут од Параћина до Зајечара, процењена вредност радова је око 600 милиона евра. Сређујемо железницу – пруге и железничке станице и полако ћемо добити потпуно нову слику српске железнице”, рекла је она.