Вести

Михајловић: Држава се определила да развија инфраструктуру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем градилиште за изградњу станова за припаднике снага безбедности у овом граду и том приликом рекла да данас у Србији на изградњи ових станова ради 1.700 радника, те да се држава определила да развија инфраструктуру, како путну и железничку, тако и комуналну и грађевинску.

Михајловић је изјавила да се због великог интересовања за станове за припаднике снага безбедности размишља о новим локацијама за градњу у Београду и Новом Саду.

"На изградњи станова раде српске фирме, као што српске фирме производе све оно чиме се ови станови опремају. То је важно за развој наше грађевинске индустрије. Важно је да у овом тешком времену за цео свет учинимо да раде сви они који то могу, да на тај начин допринесемо расту привреде. И да на што лакши начин изађемо из кризе која погађа све. Са градоначелником Новог Сада имамо одличну сарадњу, овде се све изводи на време, по договору и без грешке. Размишљамо и о новим локацијама у Београду и Новом Саду, с обзиром на то да се прекјуче за минут и 47 секунди у Београду пријавило седам хиљада људи за хиљаду станова", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала и да ће сутра у присуству председника Републике Александра Вучића бити потписан уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, на који се деценијама чекало.

"Деценијама се говорило о овом коридору, а ми смо завршили преговоре, до краја године завршићемо пројектно-техничку документацију и следеће године започећемо радове. Тренутно се изводе радови на 250 км ауто-путева, а у плану је још толико. Путеви повезују људе, а то доноси бољи живот", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг