Вести

Михајловић: Еколошки протест искоришћен за предизборну промоцију политичара

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је данашњи еколошки протест искоришћен за промоцију појединаца који желе да преко екологије праве политичку каријеру.

"О томе да ли ће бити рудника литијума, фабрике литијумских батерија и електричних аутомобила, одлучиће грађани на референдуму, али тек онда кад буду завршене све студије и познате све чињенице, а не на основу неистина које шире они који би преко екологије да уђу у политику. Нећемо имати здравију животну средину од ширења неистина и страха, од тога што ће Небојша Зеленовић као лажни еколог спасавати своју политичку каријеру, нити од блокирања путеве и мостове којима прети Александар Јовановић Ћута. Ако је то ваша политика, онда региструјте своју политичку организацију и кандидујте свој програм на изборима, али реците људима који су се данас окупили да су заправо били на предизборном еколошком протесту који сте организовали због себе. Такође, ако сте добили тапију на парче земље у Јадру, размислите да ли је фер да се преко тога кандидујете у Београду, уместо у Лозници", рекла је Михајловић.

"Да вам је заиста стало до животне средине, не бисте обмањивали грађане да тражите да се пониште уговори са Рио Тинтом, јер никакав уговор не постоји. Не бисте ширили страх како у долини Јадра неће бити живота, како ће бити затроване реке и ваздух, а да све студије још нису завршене. Такође, не бисте то све радили уз подршку оних за време чије власти је Рио Тинто дошао у Србији и добијао дозволе за геолошка истраживања, а данас су променили причу и сад су најгласнији противници пројекта "Јадар"", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг