Вести

Михајловић: Гасна интерконекција Србија-Бугарска важна за цео регион

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас приликом радне посете Републици Бугарској са премијером Бојком Борисовим о сарадњи две државе у области енергетике и изградњи гасне интерконекције Србија-Бугарска.

Михајловић је пренела поздраве председника Вучића и премијерке Брнабић и захвалила на данашњем гостопримству и прилици да обиђе и радове на изградњи прве деонице ауто-пута од границе ка Драгоману, јер то много значи и српском и бугарском народу.

"За нас је диверзификација путева од огромног значаја, и све честитке за Балкански ток и за брзину којом је све то урађено и изграђено. Наставићемо да радимо заједно и на новој гасној интерконекцији између Ниша и Димитровграда. То за нас значи диверзификацију снабдевача и много нових могућности, наравно, поред боље цене и бољег повезивања целог региона. Наше две државе су транзитне државе и самим тим могу много да учине и да искористе свој транзитни положај", рекла је Михајловић.

Премијер Бојко Борисов је пожелео добродошлицу Михајловићевој и изразио још једном поштовање председнику Александру Вучићу и српској влади. Он је указао на то да Србија и Бугарска много тога граде заједно и да никада нису имале тако блиске односе, те да ће наставити да чувају пријатељство и да и даље раде заједно.

 

 

Извор: Танјуг