Вести

Михајловић: Иза ДС-a су незавршени коридори и запуштена инфраструктура

Чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да је Демократској странци лакше да напада него да реално погледа на своју прошлост и резултате, али да то неће променити чињенице о томе шта су оставили иза себе у области инфраструктуре.

"Kоју год област инфраструктуре да погледате, остали су незавршени послови и неуређеност. Да је Демократска странка док је била на власти завршила Kоридор 10 и ауто-пут од Београда до Чачка, данас бисмо увелико градили и завршавали неке нове коридоре и брзе саобраћајнице, а које данас тек почињемо. Да не говоримо о деценијама које смо изгубили да модернизујемо нашу железницу, јер не само што нису изградили, него нису обновили ни километар пруга. У ваше време, у водни саобраћај уложено је 15 милиона евра, а данас су инвестиције веће од 400 милиона евра. Ви сте ти који сте дозволили и да Србија буде међу последњим на свету у издавању грађевинских дозвола, што је била огромна препрека за инвестиције, а данас је Србија у тој области девета на свету", рекла је Михајловић.

Михајловић додаје да "нису СНС и владе после 2012. године уништили фабрике у приватизацијама, већ владе које је водио ДС, нити смо оставили незавршене коридоре, већ смо их наследили од претходника".

"Нажалост, Демократска странка је изневерила грађане и пропустила да као земља искористимо велику енергију после 2000. године, после промена за које сам се и сама борила и победе над Милошевићевим режимом", рекла је Михајловић.

"А кад већ мене помињете, ја чврсто стојим иза ресора који водим, а иза мене стоје резултати, и то је оно што је за Србију најважније. О вама и вашем раду најбоље говори понашање чланова ДС-а, који или беже од вас или их терате из странке. Ипак, Србији треба Демократска странка и желим да дође време када ћете консолидовати своје чланство и своје редове, а то ће бити онда кад будете били искрени према овом народу и борили се за њега", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг