Вести

Михајловић: Јеремић лажним оптужбама себи би да подиже рејтинг

Потпредседница Владе Републике Србије проф. др Зорана Михајловић  рекла је да неће проћи покушаји дела опозиције који би хтели да подижу свој рејтинг блатећи нечији рад и резултате.

''Кад нека странка нема упориште код грађана, као што је Народна странка Вука Јеремића, који је грађанима познат по томе што је Србију свађао са светом и својим иницијативама удаљио Косово од Србије, и у чије време су се електране затварале да би се струја увозила, онда је најлакше да свој рејтинг покушавају да подигну тако што ће у јавности лансирати оптужбе против неког чије име ће привући пажњу медија. Притом се не либе ни да преузимају улогу институција којима би, да су искрени у својим намерама, прво требало да се обрате ако имају доказа да је нешто рађено противзаконито", рекла је Михајловић.

''Али, пре него што кренете неког да блатите и да износите најтеже оптужбе, требало би барем да се информишете толико да знате да Министарство није то које ће било кога ни прикључити нити искључити са напајања електричном енергијом. Зато нећу да ћутим на такве оптужбе, јер сваки пут кад без аргумената нападнете неког ко ради по закону, и чији је приоритет да и јавна предузећа послују прегледније и ефикасније, директно помажете онима који имају супротне интересе и којима одговара ''лов у мутном'' и уништавање стратешки важних предузећа као што су ЕПС и Електродистрибуција Србије”, наводи Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг