Вести

Михајловић: Kурти да не држи лекције ако Приштина жели дијалог са Београдом

Потпредседница Владе Републике Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да лидер Покрета самоопредељења Аљбин Kурти страшно греши ако мисли да је дељење лекција Србији о томе какву политику, посебно спољну, треба да води, начин да се постигне било какав резултат у дијалогу Београда и Приштине.

"Србија ни раније није попуштала пред претњама и уценама, а Kурти свакако није неко ко би требало да Србији дели лекције, посебно ако се сетимо колико је напора Србија уложила да одржи дијалог у животу, уз сву неодговорност коју су показивали приштински преговарачи, сталну бригу за безбедност Срба на Kосову и Метохији, као и узурпирање и отимање енергетских ресурса и минералних богатстава Републике Србије", рекла је Михајловић.

"Београд се показао као конструктиван партнер у дијалогу, који је увек спреман и да разговара и да на сваки начин допринесе стабилности региона. Нажалост, изгледа да немају сви такве жеље и због тога изнова траже изговоре да дијалог успоре и отежају", додаје Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг