Вести

Михајловић: Почела је изградња 190 станова за безбедњаке у Сремској Митровици

Камен темељац за 190 станова за припаднике служби безбедности у Сремској Митровици данас је поставила потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Сремска Митровица је седми град у којем је почела изградња станова за безбедњаке, а 15.000 квадрата стамбеног простора биће изграђено у насељу Камењар.

"Постало је уобичајено да свако мало негде почињемо радове. Драго ми је што је Митровица шести град у Србији где се тренутно граде станови. У октобру ће почети изградња у Београду, ускоро ће се припадници безбедносних снага уселити у станове у Нишу и у Врању. Решићемо оно што деценијама није решавано", рекла је Михајловић.

Михајловић је рекла да је Влада Србије обезбедила средства да у овој и следећој години почне изградња 8.000 станова, а да ће у наредним годинама бити изграђено више од 20.000 станова.

"Вредност тих 20.000 станова биће 800 милиона евра, а вредност ових 8.000 станова је око 300 милиона евра. Почеће изградња станова у Сомбору, Зрењанину, Зајечару и Крушевцу. Наставићемо да радимо да би се у Србији живело боље и да градимо још више оваквих станова", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг