Вести

Михајловић: Посета Србије Кини изузетно је важна

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је данас, по доласку у Пекинг, да је посета делегације Србије Кини изузетно важна.

Мислим да је ово веома важна посета, као и свака посета коју председник Србије чини, нарочито када причамо о односима Кине и Србије, нагласила је Михајловић.

Михајловић је истакла да не мисли само на стратешко партнерство, већ и на све што се практично догодило у односима у протеклих неколико година.

Нису то само улагања и добри односи у инфраструктурним пројектима, већ и енергетици, туризму и индустрији. Ова посета ће показати да није само инфраструктура која је главна, него заједно са њом и улагања других кинеских компанија у наше кинеске компаније, објаснила је Михајловић.

За Србију је, каже, веома важно што ће током посете бити потписано више споразума, између осталих и финансијски уговор за изградњу обилазница око Београда.

Зна се ко су извођачи, а то су кинеска Синехидро заједно са Азвертом. Дуго смо преговарали овај финансијски споразум и веома сам задовољна, рекла је Михајловић.

Када је реч о деоници аутопута Прељина-Пожега, пренела је да је Ексим банка одобрила финансијски уговор и да се очекује да ће наредних месец дана бити и физички потписан.

Нема препрека да изградња те деонице почне 1. марта, уверена је Михајловић.

 

 

Извор: Блиц/Танјуг