Вести

Михајловић: Решићемо проблеме са струјом и учинићемо све да се то више не дешава

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас општину Власотинце и том приликом обишла насеље Бели камен, где се одвијају радови на отклањању кварова на далеководу и потом одржала састанак са руководством општине.

Михајловић је овом приликом изјавила да очекује да ће се ситуација са напајањем електричном енергијом у селима у Власотинцу превазићи за седам до 10 дана и захвалила мештанима на разумевању и помоћи монтерима који даноноћно раде у тешким условима.

“Пуно је заједничког рада кризног штаба, војске, полиције и локалне самоуправе. Хвала мештанима што су ту уз наше људе који раде на терену у тешким условима. Монтера има довољно, није у томе проблем. Оно што желим да обећам је да ћемо учинити све са дистрибутером ОДС-ом да видимо зашто нам се све ово дешава, да ли је одржавање у претходном периоду било како је требало да буде, јер је држава обезбедила довољно новца за то, а друго што ћемо учинити је да видимо у 2021. шта треба да урадимо да нам се ово не понавља. Поред тога, могу да обећам да ћемо заједнички реализовати све пројекте који су нам неопходни за нове инвестиције, као што је уградња другог енергетског трансформатора у Власотинцу, изградња нових далековода, реконструкција постојећих и припрема за нове трафо-станице”, рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да је најважније да ниједан једини мештанин било где у Србији не сме да дође у ситуацију да данима нема електричну енергију.

“То није питање луксуза, већ нормалног живота. Морамо да створимо услове, а то су пут, канализација, струја, водоснабдевање, ако хоћемо да се деца рађају и да људи остају да овде живе. Држава хоће да улаже и помогне, али и предузећа морају да прате државну политику и реализују активности ефикасно, онако како се то од њих очекује. Понављам, ову ситуацију ћемо решити, али је важно да учинимо све да до тога поново не дође”, казала је Михајловић.

 

Предложићу регистар насилника, који треба да буде јаван

Михајловић је изјавила да ће предложити да се формира регистар насилника и да он треба да буде јаван.

"Имамо регистар педофила који је формиран пре пар година. Било је проблема да ли се попуњава и колико доследно, и он је затворен за јавност. Kоординационо тело ће предложити да се регистар прошири, јер нема разлога да не знамо да ли око нас живе насилници, зашто да родитељи не знају да ли у њиховој околини живи педофил, насилник. Ми знамо да има насиља, да има педофилије, и ако то све знамо, хајде да учинимо све што можемо да то смањимо, да охрабримо све да насиље и злостављање пријаве и да имамо неопходне информације", рекла је Михајловић.

Михајловић је подсетила, одговарајући на питање новинара у Власотинцу, да се Kоординационо тело одмах огласило поводом случаја силовања и злостављања неколико глумица и девојака у школи глуме Мике Алексића.

"Захвалност девојкама и женама које су смогле снаге и пријавиле насиље. Захвалност и полицији и тужилаштву, који су показали да су добро обучени и да знају да раде свој посао, али и свим медијима који су реаговали у складу са новинарским кодексима", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг