Вести

Михајловић: Старе критике и старе похвале, Косово главно политичко питање

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, рекла је данас да је у новом извештају Европске комисије о напретку у евроинтеграцијама препознат напредак Србије у области економије, али да су сва остала питања у сенци питања Косова и Метохије.

 

“Нови извештај садржи старе критике и старе похвале. Важно је да је препознат напредак у области економије, односно да се Србија развија и напредује колико је брзо могуће. Извесно је да тог напретка не би било и да не бисмо имали раст који имамо да нисмо напредовали и у неким другим областима”, рекла је Зорана Михајловић, одговарајући на питања новинара на Пословном форуму Република Србија-Руска Федерација.

 

Она је нагласила да су, ипак, сва друга питања у сенци главног политичког питања, а то је питање Косова.

 

“Док не будемо имали решење за то питање свих питања, надамо се на компромисан начин, имаћемо разне врсте критика и нећемо имати онолико признатог напретка колико сматрамо да заслужујемо и да је реално. Након извештаја који је представио председник Србије, мислим да је јасно да то није питање прошлости и садашњости, него питање будућности и развоја Србије у годинама и деценијама испред нас”, рекла је Зорана Михајловић.