Вести

Михајловић: Тадић се Косова и Метохије сети једино пред изборе

Чланица Председништва Српске напредне странке проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да се, у тренуцима када је Србима на Косову и Метохији најтеже, када су им угрожене безбедност и слобода кретања, види ко у Београду брани њихове интересе, а ко тргује њиховом несрећом.

Михајловић је, реагујући на изјаву Бориса Тадића, председника СДС-а, рекла да подршка коју Српска напредна странка и председник Александар Вучић добијају на Косову и Метохији показује како тамошњи Срби виде његову политику и однос према њима.

"Тадић својом изјавом и помињањем председника Вучића жели поново да истакне своју кандидатуру на следећим изборима, а и Косова и Метохије се сети једино пред изборе. Уместо да у тренуцима када је српском народу на Косову и Метохији најтеже, када им је угрожена основна слобода кретања, када је потребан заједнички став и  када покушавамо да смањимо тензије и вратимо се за преговарачки сто, поједини политичари нападима на председника Вучића покушавају да скрену пажњу са својих погубних поступака у време када су били на власти. У време док је Тадић са својим политичким партнерима био на власти, Приштина је прогласила једнострану, нелегалну независност, успостављене су границе између наше јужне покрајине и централног дела земља, а да не помињемо "чувену" иницијативу да о проглашењу независности одлучује Међународни суд", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг