Вести

Михајловић: Улажемо пола милијарде евра у водни саобраћај

Држава данас у водни саобраћај улаже 400 милиона евра, за разлику од 2012. године, када су улагања тај вид транспорта износила само 11 милиона евра, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

Михајловић је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем обишла радове на постављању модерних навигационих бова на новосадском сектору Дунава и истакла да ће, заједно са концесијама, та улагања износити пола милијарде евра и да су водни коридори једнако важни као и ауто-путеви.

"До 2012. није било ни оволико километара ауто-путева, реконструисаних пруга нити разговора о брзој прузи од Београда до Будимпеште. Да не говоримо о улагањима у безбедност пловидбе на Дунаву. Данас смо једна од ретких држава која је уложила у обележавање Дунава зарад безбедне пловидбе. Ове бове ће омогућити безбедну и сигурну пловидбу и у лошим временским условима", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да се улаже и у нове луке и бродске преводнице, као и у безбедну пловидбу.

"Градићемо и бродску преводницу на Тиси, као што градимо Ђердап 1 и 2. Настављамо улагања у водни саобраћај, а то је могуће само када имамо стабилан и јак буџет који може да гарантује велике инфраструктурне пројекте. С поносом могу да кажем да ниједно градилиште није стало у Србији и да постоји велика заинтересованост инвеститора да раде у нашој земљи", истакла је Михајловић.

Михајловић је указала да нема будућности без улагања у инфраструктуру, од комуналне до транспортне.

 

 

Извор: Танјуг