Вести

Михајловић: Заштита животне средине је наш заједнички задатак

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је заштита животне средине глобално генерацијско питање и тражи један јединствен заједнички одговор на питање како да нашу животну средину учинимо још здравијом.

"Са становишта Владе Србије то свакако значи и промену закона и нове еколошке политике и нова огромна улагања која морају да се предузму у заштити животне средине. У енергетици то значи - зелена енергетика, зелено рударство, то значи нови инвестициони програм од 17 милијарди евра само у области енергетике и рударства, који треба да помогне да, када будемо реализовали те инвестиције, смањимо емисију угљен-диоксида најмање за једну трећину", рекла је Михајловић.

По њеним речима, зелена агенда јесте нови модел раста.

"Зелена агенда представља нова, зелена радна места, нове зелене инвестиције, она треба да нам омогући да имамо здраву животну средину. Зато потпуно разумем сваког човека, јер свако од нас жели чист ваздух, здраво тле, здраву храну, сваког грађанина који се у том смислу бори за здраву животну средину. Мени је то потпуно јасно, јер смо сви на истом задатку. Оно што не разумем јесу свакако они који покушавају да злоупотребе питање које је заједничко, а то јесте заштита животне средине за своје и само своје интересе", закључује потпредседница Владе Србије.

 

 

Извор: Танјуг