Вести

Мировић: Епидемијска ситуација у Војводини није добра

Председник покрајинске Владе Игор Мировић рекао је да епидемијска ситуација у Покрајини није добра и да треба инсистирати на вакцинацији и поштовању мера.

Према најновијим подацима, у новосадској ковид болници на Мишелуку хоспитализована су 523 пацијента, од којих је 53 на респиратору.

Мировић истиче да стање у Покрајини није добро, те да и даље имамо велики број људи у болницама широм Војводине.

"Треба инсистирати на што већој вакцинацији, придржавању мера које предлаже Кризни штаб. Имамо благи тренд пада броја заражених и оболелих али то не значи ништа у овом тренутку ако не наставимо са прописаним процедурама", напомиње Мировић.

Према његовим речима, у Војводини је вакцинисано и мање од 50 одсто становништва уколико се посматрају сви они који треба да приме вакцину укључујући и децу старију од 12 година.

"И даље је потребно инсистирати да се што већи број људи вакцинише и са трећом дозом, коју сам и ја примио", навео је Мировић.

Говорећи о буџету за наредну годину, Мировић је рекао да ће износити 89 милијарди динара.

Завршни разговори у Влади су у току, рекао је Мировић додајући да се очекује да до краја децембра буде усвојен у покрајинској скупштини.

Наводи да је број незапослених 2016. године био 165.000, док је сада "нешто изнад 100.000".

"У односу на 2019. и 2020. готово да нисмо изгубили радна места осим у туризму и угоститељству", наводи Мировић.

Када је реч о капиталним инвестицијама у Покрајини, Мировић је рекао да радови на Фрушкогорском коридору добро напредују и да се очекује да ће за три и по године бити комплетан.

Такође, додаје, до краја године биће готова и брза пруга Београд - Нови Сад, док ће се наставити и радови од Новог Сада до Суботице.

Говорећи о циглани у Сремским Карловцима, у власништву Нексим групе, Мировић је рекао да је недавно одржан састанак на ком су дефинисане три ствари.

Прва је да се компромисом дође до обухвата неопходног за даљи развој циглане, друга да се ради интензивнија контрола загађења, и треће да се циглана обавезала да ће инвестирати у филтере који треба да смање загађење.

 

 

Извор: РТС 1