Вести

Мировић и Фонтана о интензивирању сарадње Војводине и Ломбардије

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас путем видео-линка са председником италијанске регије Ломбардија Атилиом Фонтаном о досадашњој сарадњи и њеном интензивирању.

"Чињеница да је ова конференција дошла на иницијативу италијанске стране говори о томе колики је значај наше сарадње. Ломбардија је за наш узор у многим областима и једна је од најразвијенијих регија од које можемо много тога научити", рекао је председник Мировић, подсећајући да је 2018. године потписан Споразум о сарадњи двеју покрајина.

Према Мировићевим речима, АП Војводина и Ломбардија остварују успешну и дугогодишњу сарадњу посебно у области привреде. Како је навео, то је посебно важно пошто је та италијанска регија међу првима у свету била погођена епидемијом вируса ковид 19.

"Имамо много простора за интензивирање сарадње, пре свега у областима пољопривреде, културе и науке. У Ломбардији постоје снажни и развијени научно-технолошки паркови и значајно је чути њихова искуства и применити их у нашем Научно-технолошком парку", изјавио је Мировић.

"Италијанске регије други су партнер по укупној размени када говоримо о Војводини и веома значајан спољнотрговински партнер наше земље", додао је Мировић.

 

 

 

Извор: vojvodina.gov.rs