Вести

Мировић и Вучевић: Нови инвестициони циклус за наредних пет година

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су радове на адаптацији, реконструкцији и проширењу објекта Гимназије "Исидора Секулић", које су заједнички финансирали Покрајинска влада и Град Нови Сад са укупно 365 милиона динара. Они су том приликом најавили нови заједнички инвестициони циклус за наредних пет година.

Објекат је реконструисан са надоградњом једне етаже чиме је омогућено да школа буде проширена, уграђен је лифт, урађена је реконструкција подова, крова и фасаде, као и адаптација свих санитарних чворова и замена столарије.

"Радови у оквиру ове важне инвестиције, само једне у низу коју заједнички реализују Покрајинска влада и Град Нови Сад, приводе се крају што значи да ће се у другом полугодишту ђаци Гимназије "Исидора Секулић" вратити у своје клупе. Објекат је потпуно реконструисан, дограђен, прилагођен деци са посебним потребама и ово је још једна лепа слика, резултат нашег заједничког рада и показатељ да све што смо планирали и реализујемо", изјавио је председник Мировић.

Мировић је истакао да је договорена сарадња Покрајине и Града и на изградњи спортске сале у Гимназији "Лаза Костић", уређењу Гимназије "Светозар Марковић", као и на изградњи потпуно нове основне школе на Сателиту, за чију је пројектну документацију Покрајинска влада већ издвојила средства.

"Очекује нас значајнији заједнички инвестициони циклус у наредних пет година. То је и обавеза Покрајинске владе према Граду, који својим развојем знатно доприноси и покрајинском буџету", рекао је Мировић.

 

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је просторни капацитет ове гимназије повећан за готово 30 одсто, да је објекат комплетно реновиран, опремљен најсавременијом технологијом и климатизован како би ученици и запослени имали најбоље услове за учење и рад.

"Покрајинска влада и Град Нови Сад никада нису имали снажнију сарадњу и о томе говори и Стратешки документ који ће бити представљен крајем овог или почетком следећег месеца, а на основу којег ћемо заједнички реализовати капиталне пројекте у интересу свих Новосађана", навео је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг