Вести

Мировић : Изградићемо обилазницу

Потпредседник СНС и министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић рекао је да ће држава финансирати изградњу обилазнице око Крагујевца и нагласио да је неопходно у року од 30 дана донети одлуку да ли ће се градити јужна или северну варијанта те саобраћајнице.
 
На састанку с представницима градске управе Крагујевца и Баточине, као и руководства фабрике Фијат аутомобиле Србија, Мировић је истакао да је министарство регионалног развоја и локалне самоуправе у буџету за 2014. годину предвидело 50 милиона динара за израду главног пројекта обилазнице.
 
Наглашавајући да је држава стратешким уговором са Фијатом у обавези да изгради обилазницу, Мировић је рекао да се касни са избором обилазнице и поручио да се нема времена за претеране анализе.
"Желимо да усагласимо ставове тако што ћемо избором обилазнице решити техничке проблем фабрике Фијат аутомобили Србија, а истовремено испланирати даљи развој Крагујевца”, рекао је Мировић.
 
Према његовим речима, изградња јужне обилазнице је скупља, јер обухвата изградњу саобраћајнице кроз тунел у дужини од једног километра, затим део трасе који је на линији клизишта, због чега је она, како је навео, двоструко скупља од северне обилазнице.
 
На питање новинара када треба очекивати почетак изградње обилазнице, Мировић је рекао да је тешко дати прогнозе и објаснио да је годину до годину и по дана потребно да се уради пројекат, потом да се обезбеде средства, а након тога две-три године да се изгради.
 
Говорећи о путу који Крагујевац повезује са Коридором 10, Мировић је рекао да је преостало да се изгради још пет километара и да ће средства бити обезбеђена за завршетак тих радова.
 
Наглашавајући да недостаје план Детаљне регулације на траси која пролази кроз Баточину, Мировић је рекао да радове на последњој траси треба очекивати крајем 2014. године.