Вести

Мировић обишао радове на реконструкцији локалних путева

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на реконструкцији улица у Боки у општини Сечањ, поручивши да се упоредо с тим одвија и санација путева у Неузини и Јарковцу, за шта је из покрајинског буџета издвојено 190 милиона динара.

"Ово је велики посао за који смо издвојили знатна средства. На овај начин показујемо да и мале општине, којима треба највише помоћи, могу да рачунају на сталну подршку Покрајинске владе и ресорних секретаријата. То је један од наших приоритета јер желимо да уређењем саобраћајница, вртића, школа и домова здравља подстакнемо развој мањих средина и задржимо људе у њима“, рекао је Мировић.

Мировић је истакао да је данас постигнут договор да ће Покрајинска влада финансирати и другу фазу радова на санацији улица у Боки, након чега ће асфалт доћи до сваког домаћинства у том банатском насељу.

Мировић је данас председнику Општине Сечањ Предрагу Рађеновићу уручио Решење о финансирању израде пројектно-техничке документације и бушења и опремања бунара у Неузини, чиме ће бити решен проблем водоснабдевања у том месту.

Мировић је нагласио да је договорено и то да ће Покрајинска влада, заједно са локалном самоуправом, у наредном периоду радити на обезбеђивању новог простора за пошту у Неузини и припреми пројектне документације за изградњу спортске сале у Боки.

У разговору са грађанима општине Сечањ, Мировић је подсетио на то да је на основу плана председника Вучића у току припрема за велики национални пројекат реконструкције локалних путева, у чему ће, како је оценио, општине у Војводини учествовати са већ спремним пројектима, поручивши да заједнички рад даје резултате у свим местима у нашој земљи.

"Ово је порука и за друге, мање развијене локалне самоуправе, да треба заједнички да се боримо и припремамо за учествовање на покрајинским и републичким конкурсима, како бисмо на тај начин реализовали пројекте који ће допринети локалном економском развоју", навео је Мировић.

 

 

 

Извор: Танјуг