Вести

Мировић: Опредељени да негујемо идентитете националних мањина

"У име Покрајинске владе и лично име, припадницима хрватске националне мањине у Србији честитам национални празник – Дан рођења бана Јосипа Јелачића. Очување и неговање идентитета хрватске националне мањине у свим његовим сегментима, као и свих других националних мањина које живе у нашој покрајини, трајно је опредељење Покрајинске владе", изјавио је у Петроварадину председник Покрајинске владе Игор Мировић на свечаности поводом обележавања празника хрватске националне мањине.

Мировић је указао на напоре које је учинила Покрајинска влада на побољшању положаја Хрвата у Србији, посебно у образовању, заштити културне баштине и у локалним срединама.

Мировић је подсетио и на то да је управо на предлог Покрајинске владе, 2018. године Скупштина Војводине овај дан утврдила као један од датума који се свечано обележавају у Војводини, као и да је захваљујући подршци државног врха Републике Србије, откупљена родна кућа бана Јелачића у Петроварадину и предата на коришћење хрватској националној мањини.

 

 

Извор: Танјуг