Вести

Мировић: Покрајинска влада улаже у Нови Сад

"У заједничком раду и заједничкој одговорности је напредак и успех. Показали смо на концепту чији сам идејни творац да окупљање око пројеката мора и може донети резултат. То је кључна и централна порука. Покрајина ће наставити са одговорном политиком према Новом Саду, не занемарујући ни друге локалне самоуправе, јер 25 посто становништа Војводине живи у овом граду", изјавио је председник Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводине Игор Мировић након обиласка радова који се реализују на територији града са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурић.

Мировић и Ђурић обишли су завршне радове на реконструкцији старог објекта ОШ "Ђура Јакшић" у Каћу, радове на изградњи новог објекта ОШ "Милош Црњански" у Новом Саду, као и на изградњи фискултурне сале са пратећим садржајима у оквиру Гимназије "Лаза Костић".

Потом су обишли и радове на изградњи саобраћајних површина са партерним уређењем и осталом инфраструктуром за потребе Студентског културног центра, на уређењу Ђачког игралишта, на уређењу и опремању парка код Спенса, реконструкцији зграде "Студија М" и на свеобухватном уређењу Алмашког краја.

Покрајинска влада у целости финансира изградњу Основне школе "Милош Црњански", површине 13.000 квадратних метара, са готово три милијарде динара, затим реконструкцију "Студија М" и изградњу новог "Музеја 20 21", са 1,67 милијарди динара, као и изградњу саобраћајних површина са партерним уређењем и осталом инфраструктуром за потребе Студентског културног центра у Новом Саду са 18 милиона динара.

Средствима Покрајинске владе финансирана је и изградња објекта СКЦ, површине готово 3.500 квадратних метара, и уређење Ђачког игралишта.

Из покрајинског буџета се финансира и реконструкција старог објекта ОШ "Ђура Јакшић" у Каћу.

Покрајинска влада и Град Нови Сад заједно финансирају радове на свеобухватном уређењу културно-историјске целине Алмашки крај, који обухвата простор оивичен Алмашком улицом на северу, Косовском на истоку, Темеринском и Тргом Марије Трандафил на западу и Пашићевом улицом на југу, које уједно представљају главне саобраћајне везе са осталим деловима града.

Заједнички се финансира и изградња фискултурне сале са пратећим садржајима за потребе Гимназије "Лаза Костић" у Новом Саду, површине 1.800 квадратних метара, са тереном за рукомет, кошарку и одбојку, као и уређење и опремање парка код Спенса.

"Имаћемо чиме да се похвалимо када је реч о заштити старог наслеђа, уређењу и изградњи инфраструктуре и свему што ће Алмашки крај - најстарији српски крај Новог Сада - у будућности донети јер има потенцијал за развој града. Имамо важну вест и за становнике Сателита и Новог насеља јер градимо најмодернију школу у Србији, као и нову спортску салу у Гимназији "Лаза Костић". Крајем априла СКЦ ће бити пуштен у функцију, а у плану је да у току ове године у том комплексу почну радови на изградњи ресторана, односно студентске мензе", изјавио је Мировић.

Мировић је овом приликом истакао да је у току јавна набавка за припрему пројектне документације за северну обилазницу - брзу саобраћајницу од Новог Сада до Бачке Паланке, коју заједнички финансирају Влада Србије и Покрајинска влада.

"Покрајинска влада од 2016. године уложила је велика средства у Нови Сад - више него иједна администрација од 1990. године", рекао је Мировић.

Мировић и Ђурић сагласили су се да се сви пројекти реализују по плану и предвиђеном динамиком.

"Обишли смо радове на територији града где смо сарађивали са Покрајинском владом или оне пројекте где смо имали прилику да се уверимо у ефекте улагања Покрајине у наш град. Заједно настављамо да радимо у интересу грађана Новог Сада и надам се да ћемо од свих ових пројеката чија је реализација у току добити најбоље могуће резултате", рекао је Ђурић.

Обиласку радова присуствовали су и чланови Покрајинске владе и Градског већа.

 

 

Извор: Танјуг