Вести

Мировић: Радимо на томе да наши укупни односи буду окренути ка будућности

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се у Петрињи, у Републици Хрватској, с министром спољних и европских послова Хрватске Горданом Грлићем Радманом и председником Савета Српског националног већа Милорадом Пуповцем, поводом испоруке грађевинског материјала који је обезбедила Покрајина Војводина породицама пострадалим у земљотресу.

"Разговарали смо о питањима важним за развој наших односа, као и о помоћи коју ћемо упутити за реконструкцију једног објекта јавне намене у овој општини. Желимо да радимо на томе да наши укупни односи буду окренути ка будућности, а мање ка прошлости", рекао је Мировић.

Мировић се са саговорницима сагласио да постоје бројне могућности за сарадњу, са акцентом на привреди, прекограничним пројектима и пројектима финансираним из фондова Европске уније.

Мировић је током посете Републици Хрватској, у месту Беговићи, обишао седам породица чија су домаћинства оштећена у земљотресу, уручивши им уговоре за обезбеђивање грађевинског материјала.

Мировић је посетио и Храм Светог Спиридона Чудотворца у Петрињи, који је више пута рушен и чију је обнову помогла Покрајинска влада.

 

 

Извор: војводина.гов.рс