Вести

Момировић: Злочиначка политика проширена још једним видом економске агресије

Министар унутрашње и спољне трговине Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да је послао писмо свим министрима трговине земаља Европске уније, Велике Британије, САД и ЦЕФТА у коме је по трећи пут за годину дана упозорио да је и даље на снази забрана трговином српским производима на територији Косова и Метохије.

Како је рекао, та злочиначка политика је однедавно проширена још једним видом економске агресије, забраном употребе динара на територији Косова и Метохије.

Момировић је истакао и да "сви људи који толеришу такве поступке власти у Приштини морају да буду свесни да постају саучесници у великом злочину према српском народу, у намерном изазивању хуманитарне кризе јер српско становништво на Косову и Метохији зависи од основних прехрамбених производа који се достављају из централне Србије.

"Овај вид невиђеног економског притиска потпуно одудара од свих европских стандарда слободног протока људи и роба. Потпуно је противно основним принципима Европске уније и више је него очигледно да је после толико времена једини циљ застрашивање и протеривање српског народа на територији КиМ", рекао је Момировић.

 

 

 

Извор: Танјуг