Вести

Небојша Стефановић: ДС покушава да изврши линч СНС-а

 

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да Демократска странка новим таласом увреда на рачун СНС-а покушава да прикрије катастрофално стање које је оставила за собом, као и милијарде динара које је њихов лидер Драган Ђилас зарадио.

"У Скупштини Србије влада затрована атмосфера у којој ДС покушава да изврши линч Александра Вучића, министара из СНС и свих из те странке", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Он је навео да ДС, "брутално злоупотребљавајући" директне преносе седница парламента, представнике власти и СНС назива диктаторима, говори да СНС покушава да изврши фашизацију друштва, а заправо тако желе да прикрију катастрофално стање у друштву и држави које је остало иза њих.

Небојша Стефановић је прецизирао да шеф посланика СНС Зоран Бабић није рекао да је неко из ДС-а неког убио када је говорио о геноциду над радним местима, већ је говорио метафорично о људима који су због политике ДС остајали без посла.

Стефановић сматра да нови талас увреда из ДС има за циљ да се прикрије да је Ђиласова фирма "Дајрект медија", откако су он и ДС на власти, зарадила готово 39 милијарди динара, док је због њихове политике велики број грађана ове земље остао без посла.

"То је у најмању руку неморално", рекао је Стефановић и навео да је човеку са просечном платом у Србији потребно 74.000 година да би тај новац зарадио, а за ту суму у Београду би могло да се изгради 350.000 квадратних метара станова.

"Борислав Стефановић је данас рекао да смо фашисти. Свакога дана Александра Вучића по хиљаду пута називају диктатором и очекују да седимо у клупама и ћутимо. Нећемо ћутати, подсећаћемо их на оно што су радили", рекао је Стефановић.

Према његовом уверењу, нико ни у ДС не може да каже да је морално прихватљиво да се неко на власти толико обогати, јер ни у једној другој држави то није прихватљиво.