Вести

Нећемо да клечимо и молимо социјалисте

О каквој је коалицији с народњацима реч? Поједини функционери ДСС-НС-НП најављују да је постигнути договор са СНС заправо коалиција за републичке изборе?
- Договор се тиче залагања за ванредне изборе, ставаКосово је Србијаи противљења оваквом предлогу Статута Војводине. Ми нисмо договарали никакве коалиције, ни предизборне нити постизборне. Још није било разговора са народњачком коалицијом о сарадњи на републичком нивоу и сматрам да нема ни потребе, јер и ДСС и СНС прелазе цензус. Када говоримо о републичким изборима, сви прелазимо цензус и зашто бисмо ишли у било какву коалицију.


Лидер социјалиста Ивица Дачић и пре разговора са СНС поручио је да су принципи договорени са ДСС за СПС неприхватљиви за разговоре на локалу.
- Ти принципи немају везе с њим нити са коалицијом око СПС. Нико му те принципе није ни нудио као основу за разговоре, али је очигледно да му одговора да тако наступи. Принципи о којима смо разговарали са ДСС тичу се републичког нивоа и оцене да је власт лоша, а наравно да је за Дачића то неприхватљиво. Ако је неко мислио да ћемо ми сада да клечимо и молимо, грдно се преварио јер нећемо. Понуда је ако хоћете у савез за општине, а што је у интересу грађана, дођите, а ако не, у реду, ићи ћемо на изборе и победићемо вас све.


Шта ће онда бити понуда социјалистима и основа за разговоре?
- Понуда социјалистима за формирање коалиције тиче се искључиво потреба локала. Значи, изградња водоводне и канализационе мреже, асфалтирања путева. Дакле, искључиво о ономе што је у интересу грађана тих општина. Ни о чему другом нећемо да разговарамо, нити о било каквим принципима.

 

 

Или договор или избори

-Шта уколико се не постигне договор са СПС?
Ако не буде договора, јер је неопходан за формирање власти у Земуну и Вождовцу, имаћемо нове изборе. То је првенствено лоше решење због грађана јер ће бити годину дана без власти. Ми смо спремни за разговоре и договоре, али, извините, да било кога мољакамо, нећемо. Идемо на изборе.