Вести

Недимовић: Држава ће помоћи мионичким пољопривредницима

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић  изјавио је да ће министарство пољопривреде помоћи мионичким пољопривредницима у отклањању последица суше у Мионици.

Недимовић је заједно са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем обишао пољопривреднике у Мионици и разговарао са њима у Скупштини општине Мионица.

Недимовић је најавио јавне позиве које ћe министарство ускоро расписати из области механизације, где ће држава учествовати са 50 одсто.

"Са председником општине Мионица договорићемо на који начин ће држава помоћи мионичким пољопривредницима у отклањању последица суше. Да видимо на који начин ћемо да реагујемо путем робних резерви како бисмо обезбедили сточну храну. А од октобра због дефицита млека, очекујемо повећање цене", рекао је Недимовић.

Недимовић је истакао да је премија за млеко повећана са седам на 10 динара и да Србију у наредном периоду очекују нове мере када је реч о млечном говедарству.

У обиласку општине Мионица, Недимовић је  са Јанковићем посетио и мионичког успешног живинара Милана Степановића из села Паштрића.

Милан са својом породицом узгаја 12.000 пилића, а домаћинство Степановић је опремљено и најмодернијом кланицом.

Општина Мионица расписала је два јавна позива за доделу подстицаја за инвестиције у физичку имовину газдинстава и инвестиције у органску производњу.

Укупна средства која је Општина определила износе 12,8 милиона динара, од тога 9 милиона за подстицаје у физичку имовину, а 3,8 милиона за подстицаје у органску производњу.

 

 

 

Извор: Танјуг