Вести

Недимовић: Јадар показатељ да ово више није Србија из 2014. године

Потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић обишао је у Осечини радове на току реке Јадар и нагласио да све што је учињено потврђује да Србија није више она која не може да се ухвати у коштац чак и са највећим водостајем.

"Ово више није иста Србија као 2014. године или прошле када смо чекали и молили Бога да нема воде. Сада можемо потпуно равноправно да се ухватимо у коштац са водом макар били максимални водостаји", рекао је Недимовић и подсетио како је било прошле године када је Јадар код Јадарске Лешнице претио да поплави и нагласио да се данас захваљујући свему учињеном Јадар и скоро не види.

"Сваке године смо морали да размишљамо да ће бити као прошла или не дај Боже 2014. година", рекао је Недимовић и нагласио да се зато преко Србијавода ради озбиљна заштина на простору Осечине.

"И не само у Осечини, радимо и бринемо и о најмањим општинама, али и о Ваљеву; Нови Пазар је решен, решена је гомила градова и они могу да буду потпуно безбедни; Шабац је завршен, остало је још мало", рекао је Недимовић и додао да се држава ове године побринула да се одраде неки радови на регулацији Јадра и Ловачке реке.

 

 

 

Извор: Танјуг